Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 09:39

  Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Societe Generale

  Société Générale: Οι 30 εισηγμένες με ταμεία που ξεχειλίζουν από ρευστότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Societe Generale στο τρίμηνο, και αυξημένα έσοδα, ενώ αντικατέστησε τον οικονομικό διευθυντή της, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ιδιων μετοχών.

  Η γαλλική τράπεζα τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,60 δισ. ευρώ από τα 862 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους, ενώ τα υποκείμενα κέρδη αυξήθηκαν στα 1,39 δισ. ευρώ από τα 742 εκατ. ευρώ.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,04 δισ. ευρώ, και υποκείμενα κέρδη 989 εκατ. ευρώ.

  Τα καθαρά τραπεζικά έσοδα αυξήθηκαν στα 6,67 δισ. ευρώ από τα 5,81 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 5,88 δισ. ευρώ.

  Η Societe Generale εξοικονόμησε 196 εκατ. Ευρώ σε προβλέψεις για επισφαλή δάνεια στο γ΄ τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 518 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν οι τράπεζες ετοιμαζόταν για δυνητικά τεράστιες ζημιές απο δάνεια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας.

  Η τράπεζα διόρισε την Claire Dumas ως οικονομική διευθύντρια, ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου, καθώς ο William-Chassaing επέλεξε να αναζητήσει ευκαιρίες εκτός του τραπεζικού τομέα.

  H Societe Generale σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ιδιων μετοχών ύψους 470 εκατ. Ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ