Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 18:47

  Γκέιτς: Αμφισβητεί ότι είναι εφικτός ο στόχος επιβράδυνσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου

  Ο Γκειτς χτυπάει “καμπανάκι” για το bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται να αμφισβητεί τη δυνατότητα να μειωθεί ο ρυθμός υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας μια απογοητευτική υπενθύμιση για το πόση δουλειά πρέπει να γίνει ακόμη προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

  Ο δισεκατομμυριούχος προέβη στο σχετικό σχόλιο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της συνόδου κορυφής για την κλιματική αλλαγή COP26 που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, αναφερόμενος στον στόχο που προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού για "περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σημαντικά λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου, κατά προτίμηση κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση την υπερθέρμανση του πλανήτη σε πολύ κάτω από 2, κατά προτίμηση σε 1,5 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με προ-βιομηχανικά επίπεδα”.

  Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στον Βρετανό βουλευτή Τζέρεμι Χαντ για το think tank Policy Exchange, ο Γκέιτς εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός σχετικά με το αν ο στόχος αυτός μπορεί όντως να επιτευχθεί.

  "Όλα είναι θέμα βαθμών, για να το θέσω έτσι. Δηλαδή, οι 2,5 βαθμοί είναι καλύτεροι από τους 3, οι 2 καλύτεροι από τους 2,5”, ανέφερε. "Ο στόχος για 1,5 βαθμούς θα είναι πολύ δύσκολος, αμφιβάλλω αν θα μπορέσουμε να τον επιτύχουμε”, πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο των 1,5 βαθμών Κελσίου για την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη θεωρείται κρίσιμος στόχος διότι μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα επιφέρει μη αναστρέψιμες αλλαγές στο κλίμα της Γης.

  Ο συνιδρυτής της Microsoft τόνισε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανένα συγκρίσιμο επίτευγμα της ανθρωπότητας με αυτό που καλούμαστε να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ