Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 18:18

  Σε άνοδο οι τιμές των ομολόγων μετά από τη διαβεβαίωση της Κρ.Λαγκάρντ για πάγωμα των επιτοκίων

  Σε άνοδο οι τιμές των ομολόγων μετά από τη διαβεβαίωση της Κρ.Λαγκάρντ για πάγωμα των επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σκληρή στάση έναντι των επενδυτών που πιέζουν για αυξήσεις των επιτοκίων "εδώ και τώρα" λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα από τη Λισσαβόνα ότι είναι μάλλον απίθανο να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της τον επόμενο χρόνο (2022). Η Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, παρά την άνοδο του πληθωρισμού, φέρεται αποφασισμένη να κρατήσει το κόστος δανεισμού σε ιστορικώς χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχιστεί αδιατάρακτα.

  "Παρά την άνοδο του πληθωρισμού, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα παραμένουν συγκρατημένες και, ως εκ τούτου, αυτές οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΚΤ προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της, είναι πολύ απίθανο να ικανοποιηθούν το επόμενο έτος" ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ.

  Η σθεναρή στάση της ΕΚΤ φαίνεται να έπεισε τις αγορές -οι οποίες ήδη είχαν προεξοφλήσει μία άνοδο των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 0,1% έως τον Οκτώβριο του 2022- γεγονός που αντανακλάται στην περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.

  Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 1,18% από 1,21% που κυμαίνονταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 0,42% από 0,46% και του 15ετούς στο 1,21% από 1,25.

  Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 112 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 68 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,17% από 1,25% έναντι -0,16% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,33%.

  Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1583 δολ. από τα 1,1577 δολ. που άνοιξε η αγορά.

  Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1578 δολ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ