Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 09:41

  Zalando: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο

  Zalando: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης λιανικής μέσω διαδικτύου Zalando, εμφάνισε πτώση των κερδών τριμήνου, καθώς η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που προκάλεσε η πανδημία αρχίζει και επιβραδύνεται, με τους πελάτες να αγοράζουν περισσότερα σε καταστήματα με φυσική παρουσία, που προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις μετά την χαλάρωση των περιορισμών.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης τόνισε πως τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 9,8 εκατ. ευρώ από τα 118 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23% στα 2,3 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 2,24 δισ. ευρώ.

  Η Zalando τόνισε πως τα λειτουργικά κέρδη ήταν αντίστοιχα με αυτά του γ΄ τριμήνου του 2019, προτού η πανδημία βοηθήσει την εταιρεία να καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα.

  "Παρά την αύξηση του πληθωρισμού και τις αβεβαιότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε τις αναβαθμισμένες μας εκτιμήσεις”, ανέφερε ο επικεφαλής των οικονομικών, David Schroeder.

  Η Zalando επαναδιατύπωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν 26%-31% στα 10,1-10,5 δισ. Ευρώ και προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων, ότι θα ανέλθουν στο υψηλότερο μισό των εκτιμήσεων για 400-475 εκατ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ