Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 23:49

  ΗΠΑ: Πράσινο φως από τους συμβούλους του CDC στο εμβόλιο της Pfizer για μικρά παιδιά

  pfizer ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι σύμβουλοι του αμερικανικού κέντρου ελέγχου των ασθενειών (CDC) ομόφωνα υποστήριξαν την ευρεία χρήση του εμβολίου των Pfizer – BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των εμβολιασμών ακόμα και από αύριο, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Οι εμπειρογνώμονες του κέντρου αναφέρουν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού ξεπερνούν τους πιθανούς κινδύνους.  Μεγάλο μέρος της συζήτησης εστιάστηκε σε σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο, ιδιαίτερα νεαρών ανδρών.

  Η επικεφαλής του CDC, Rochelle Walensky θα πρέπει να υιοθετήσει τις συστάσεις πριν μπορέσει η αμερικανική κυβέρνηση να ξεκινήσει να χορηγεί το εμβόλιο σε παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. 

  Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε την προηγούμενη Παρασκευή άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η άδεια είναι για δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου της Pfizer. Η αρχική δόση στις ηλικίες 12 και πάνω είναι 30 μικρογραμμάρια. 

  Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η Walensky ανέφερε ότι οι νοσηλείες παιδιών έχουν σημειώσει άλμα στο τελευταίο κύμα της πανδημία στο οποίο η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει πλήρως κυριαρχήσει. 

  Ο κίνδυνος από τη νόσο COVID-19 "είναι πολύ υψηλός και πολύ σημαντικός για τα παιδιά μας και πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά", ανέφερε. 

  Σημείωσε επίσης ότι το κλείσιμο των σχολείων έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην κοινωνική και ψυχική υγεία των παιδιών. "Ο εμβολιασμός έχει τη δύναμη να το αλλάξει αυτό", πρόσθεσε.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ