Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 17:08

  Eli Lilly: Απέσυρε τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων από την κυλιόμενη αξιολόγηση της ΕΕ

  Eli Lilly: Απέσυρε τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων από την κυλιόμενη αξιολόγηση της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέκοψε την κυλιόμενη αξιολόγηση των θεραπειών για την covid-19 με βάση τα μονοκλωνικά αντισώματα της Eli Lilly, αφού η φαρμακοβιομηχανία αποσύρθηκε από τη διαδικασία επικαλούμενη έλλειψη ζήτησης από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

  Η επιστολή της αμερικανικής φαρμακευτικής προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι η έλλειψη ζήτησης στο μπλοκ δεν δικαιολογούσε την υποβολή περαιτέρω απαιτούμενων στοιχείων σχετικά με το σχέδιο παραγωγής της.

  "Σε αυτό το σημείο η Lilly δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει τα πρόσθετα δεδομένα που απαιτούνται από την CHMP (Επιτροπή Φαρμάκων για τον Άνθρωπο του EMA) για να προχωρήσει σε επίσημη αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας", ανέφερε η εταιρεία.

  Η είδηση έρχεται ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγοράζει 614.000 επιπλέον δόσεις της θεραπείας με αντισώματα της Lilly έναντι 1,29 δισ. δολαρίων, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε αγοράσει 388.000 δόσεις.

  Ο EMA είχε ξεκινήσει την κυλιόμενη αξιολόγηση των αντισωμάτων bamlanivimab και etesemivab της Lilly τον Μάρτιο. Άλλα μονοκλωνικά υπό εξέταση από τον EMA είναι το κοκτέιλ αντισωμάτων Evusheld της AstraZeneca και το Xevudy της GSK-Vir.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ