Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 11:13

  Ευρωζώνη: Μικρή επιβράδυνση του ΡΜΙ μεταποίησης τον Οκτώβριο

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε ισχυρή στην ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα, αλλά τα προβλήματα στον εφοδιασμό και στα logistics έστειλαν το κόστος εισαγωγής να αυξάνεται και περιόρισαν την ανάπτυξη.

  Οι συνεχιζόμενες στρεβλώσεις που προκαλούνται από την πανδημία, σε συνδυασμό με μια έλλειψη οδηγών βαρέων οχημάτων, έχει προκαλέσει ελλείψεις σε προϊόντα και σε πρώτες ύλες για τα εργοστάσια παραγωγής.

  Ο μεταποιητικός PMI της IHS Markit υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στις 58,3 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 58,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 58,5 μονάδες.

  Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, μειώθηκε στις 53,3 μονάδες από τις 55,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του προηγουμένου έτους.

  "Οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη ανακοίνωσαν επιδείνωση της κατάστασης στον εφοδιασμό τον Οκτώβριο, κάτι που έπληξε την παραγωγή κατακόρυφα στη διάρκεια του μήνα”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

  Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο στις 89,5 μονάδες από τις 86,9 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων, στα μέσα του 1997.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ