Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 10:15

  Fresenius: Ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών και πωλήσεων

  Fresenius: Ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών και πωλήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fresenius SE & Co ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη και πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν, ενώ παρουσίασε τα σχέδια της για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της Fresenius Medical Care και για περικοπή μέχρι και 5.000 θέσεων εργασίας.

  Η γερμανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης σημείωσε καθαρά κέρδη τριμήνου ύψους 435 εκατ. ευρώ, υψηλότερα 2% σε ετήσια βάση.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5% στα 9,32 δισ. ευρώ.

  Η Fresenius ανακοίνωσε τα σχέδια της για αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων αιμοκάθαρσης, Fresenius Medical Care, γύρω από δύο τομείς που αφορούν στην παροχή φροντίδας, και θα μειώσει το ετήσιο κόστος κατά 500 εκατ. Ευρώ μέχρι το τέλος του 2025, στο πλαίσιο της στρατηγικής.

  Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση για μείωση των θέσεων εργασίας κατά 5.000.

  Η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε έκτακτο κόστος 450-500 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποία θα δεσμευτούν μέχρι το τέλος του 2023.

  Για το γ΄ τρίμηνο, οι δραστηριότητες ανακοίνωσαν αύξηση εσόδων 1% και μείωση 23% στα καθαρά κέρδη, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τη θνητότητα των ασθενών στο γ΄ τρίμηνο.

  Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη της μονάδας για το σύνολο της χρήσης, στο χαμηλότερο εύρος των προηγουμένων εκτιμήσεων.

  Η εταιρεία αναμένει τώρα αύξηση πωλήσεων σε σταθερό νόμισμα κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση κατά χαμηλό-μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ