Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 17:58

  Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα

  Μπαιντεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:06

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους παγκόσμιους ηγέτες σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπληρώσουν τη δέσμευση τους για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 50-52% μέχρι το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Ταυτόχρονα τόνισε ότι τα αναπτυσσόμενα κράτη θα πρέπει να δεχτούν περισσότερη βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. 

  "Αυτή την στιγμή, δεν πετυχαίνουμε τους στόχους", ανέφερε ο Μπάιντεν μιλώντας στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών στην Σκωτία για την κλιματική αλλαγή, σχολιάζοντας την ανάγκη τα ανεπτυγμένα κράτη να βοηθήσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο. 

  Οι εντατικές προσπάθειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή αποτελούν μια "απίστευτη ευκαιρία" για την παγκόσμια οικονομία, είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

  "Εν μέσω της αυξανόμενης καταστροφής, πιστεύω πως υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για όλους εμάς", είπε ο Τζο Μπάιντεν.

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε, επίσης, συγγνώμη από τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη μια "τεράστια ευκαιρία" για την παγκόσμια οικονομία.

  "Υποθέτω ότι δεν θα 'πρεπε να απολογηθώ, αλλά ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού και αυτό μας καθυστέρησε", είπε.

  Τόνισε ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο ήταν να επαναφέρει τη χώρα του στη Συμφωνία που στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο, και αν είναι δυνατόν κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

  Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ υποστήριζε ότι αυτή η Συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καταστρέφει θέσεις εργασίας. Αλλά ο διάδοχος του Τζο Μπάιντεν πιστεύει το αντίθετο.

  "Εν μέσω της αυξανόμενης καταστροφής, πιστεύω ότι υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για όλους μας", ανέφερε απευθυνόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν για τη σύνοδο κορυφής στο πλαίσιο της μεγάλης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP26, που θεωρείται κλειδί για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

  Υποσχέθηκε επίσης "πράξεις, όχι λόγια". "Οι ΗΠΑ όχι μόνο επιστρέφουν στο τραπέζι, αλλά ελπίζουμε να δώσουν το καλό παράδειγμα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ