Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 15:56

  ΗΠΑ: Στις 58,4 μονάδες ο PMI μεταποίησης τον Οκτώβριο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 59,2 μονάδες

  ΗΠΑ σημαια δολαριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.41

  Ο εποχικά προσαρμοσμένος PMI μεταποίησης της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 60,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο και κάτω από την προηγούμενη προκαταρτική εκτίμηση για 59,2 μονάδες, όπως δημοσίευσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

  Ο PMI Οκτωβρίου σηματοδοτεί βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας σε ολόκληρο τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Αν και η συνολική ανάκαμψη επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2021 μέχρι στιγμής, η επέκταση των νέων παραγγελιών παρέμεινε ιστορικά ανοδική.

  Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής μειώθηκε και πάλι χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 εν μέσω διαταραχών στην παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων σε υλικά.

  Οι καθυστερήσεις στη μεταφορά οδήγησε σε επιδείνωση της απόδοσης των προμηθευτών, με το κόστος των εισροών να αυξάνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες μετέφεραν τις υψηλότερες τιμές στους καταναλωτές, καθώς οι χρεώσεις αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί. Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες σχετικά με τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τον πληθωρισμό επηρέασαν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, η οποία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο.

  Η αύξηση της παραγωγής επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 τον Οκτώβριο. Οι ελλείψεις πρώτων υλών και εργατικού δυναμικού αναφέρθηκαν ως οι κύριες αιτίες  που εμποδίζουν την ανάκαμψη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ