Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Οκτ-2021 22:24

  Κορονοϊός: Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

  pfizer ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.50

  O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

  Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

  Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο σε 28 εκατ. παιδιά - πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πρέπει να δώσουν επίσης την έγκριση πριν από τη διανομή των εμβολίων. Έχει προγραμματιστεί μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να δοθεί έγκριση για διανομή, σύμφωνα με το CNBC.

  Η έγκριση του FDA - η οποία αναμενόταν - ήρθε αφού μια Συμβουλευτική Επιτροπή  του οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη υπέρ μιας μικρότερης δόσης του εμβολίου Pfizer σε μικρά παιδιά.

  Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, σχεδόν 6,3 εκατ. παιδιά έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, αν και οι ειδικοί λένε ότι ο αριθμός είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος. Ο κορονοϊός αποτέλεσε την όγδοη υψηλότερη αιτία θανάτου στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών τον περασμένο χρόνο, όπως δήλωσε αξιωματούχος του CDC στην επιτροπή FDA την Τρίτη.

  Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αναφέρει ότι έχει ήδη προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει και τα 28 εκατ. παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ και ότι είναι έτοιμη να διανείμει τα πρώτα 15 εκατ. εμβόλια την πρώτη εβδομάδα μετά την έγκρισή τους.

  Λίγες μόνο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Κούβας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν μέχρι στιγμής εγκρίνει τη χρήση εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και μικρότερης ηλικίας.

  Ο FDA ενέκρινε μια δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε μικρά παιδιά, χαμηλότερη από τα 30 μικρογραμμάρια στο αρχικό εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

  Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο τους έδειξε 90,7% αποτελεσματικότητα προστασίας κατά του κορονοϊού σε μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

  Οι εταιρείες αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους δεδομένα από μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών.

  Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Μάιο τον εμβολιασμό εφήβων μεταξύ 12 και 17 ετών με αυτό το εμβόλιο. Η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι χαμηλότερη από ό,τι στις μεγαλύτερες ομάδες, σύμφωνα με το CDC.

  Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Έλαβε άδεια για την ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών τον Μάιο και πλήρη έγκριση από τις αμερικανικές αρχές τον Αύγουστο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ