Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Οκτ-2021 10:51

  Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει η μετοχή της Danske Bank

  Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει η μετοχή της Danske Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει η μετοχή της Danske Bank, καθώς η τράπεζα μείωσε τον στόχο της για τα κέρδη του 2023, εξαιτίας σημαντικών προκλήσεων, όπως το κόστος συμμόρφωσης.

  Η Danske, η οποία έκανε επίσης λόγο για αυξημένο ανταγωνισμό και πιέσεις στο περιθώριο, αναμένει τώρα να ανακοινώσει απόδοση ιδίων κεφαλαίων μεταξύ 8,5%-9% το 2023, σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο για 9%-10%.

  "Έπρεπε να προσαρμοστούμε σε σημαντικές προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Egeriis.

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο για ξέπλυμα χρήματος από το 2018, ενώ περισσότερες αρνητικές υποθέσεις πελατών έχουν αποκαλυφθεί έκτοτε.

  Η Danske είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι θα τηρήσει τον στόχο της κερδοφορίας της για 9%-10% απόδοση ιδίων κεφαλαίων, προκαλώντας σκεπτικισμό στους αναλυτές που τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα, όπως μείωση του κόστους ή αποεπενδύσεις.

  "Μια μικρότερη πτωτική προσαρμογή από το αναμενόμενο αλλά την ίδια στιγμή, ένα σχέδιο που στερείται περισσότερων λεπτομερειών για το πώς θα πρέπει να εκπληρωθεί”, αναφέρουν αναλυτές σε σχέση με τον στόχο κερδοφορίας.

  Για το εννεάμηνο του έτους, η Danske ανακοίνωσε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 7,3%, πολύ χαμηλότερα από το 10,9% και το 11,5% των ανταγωνιστικών της Nordea και Handelsbanken αντιστοίχως.

  Η δανέζικη τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. Κορόνων (517,90 εκατ. Δολαρίων) στο γ΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 3 δισ. κορόνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ