Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Οκτ-2021 10:25

  Swiss Re: Επέστρεψε στα κέρδη στο εννεάμηνο

  Swiss Re: Επέστρεψε στα κέρδη στο εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Swiss Re ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη στο εννεάμηνο του έτους, καθώς απορρόφησε μεγάλες ζημιές από τις φυσικές καταστροφές και τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας.

  Η ελβετική αντιασφαλιστική εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,26 δισ. δολαρίων στο εννεάμηνο, έναντι καθαρών ζημιών 691 εκατ. δολαρίων το 2020.

  Εάν αφαιρεθούν οι ζημιές που σχετίζονται με τον κορονοϊό, η Swiss Re εμφάνισε αύξηση εσόδων 38% σε ετήσια βάση, στα 2,26 δισ. δολάρια.

  Τα καθαρά ασφάλιστρα και τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν ελαφρώς, στα 31,95 δισ. δολάρια από τα 30,16 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, κυρίως χάρη στο momentum των τιμών και στος ευνοϊκές εξελίξεις στο ξένο συνάλλαγμα.

  Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο εννεάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 1,7 δισ. δολάρια, και σχετίζονται κυρίως με τον Τυφώνα Ida στις ΗΠΑ και με τις πλημμύρες στην Ευρώπη στο γ΄ τρίμηνο.

  Οι ζημιές ήταν υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν. Οι ζημιές από τον κορονοϊό διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. δολάρια στην περίοδο και προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ.

  Στον τομέα ασφάλισης ακίνητης περιουσίας και από ατυχήματα, τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια, έναντι των καθαρών ζημιών των 201 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ