Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Οκτ-2021 13:05

  STMicroelectronics: Αναμένει ισχυρή ζήτηση για επεξεργαστές και το 2022

  STMicroelectronics: Αναμένει ισχυρή ζήτηση για επεξεργαστές και το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γάλλο-ιταλική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών STMicroelectronics, αναμένει ότι η ισχυρή ζήτηση για το ευρύ φάσμα ημιαγωγών του ομίλου θα επεκταθεί και το 2022.

  Σε call με τους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Marc Chery δεσμεύτηκε να αυξήσει τις επενδύσεις στα σχέδια της εταιρείας να καλύψουν τις παραγγελίες από πελάτες που περιλαμβάνουν την Apple και την Tesla.

  "Για το 2021, αναμένουμε απεριόριστη ζήτηση, η οποία θα είναι πολύ πιο πάνω από τη χωρητικότητά μας και το σχέδιο πωλήσεων μας”, δήλωσε.

  "Τα πράγματα θα βελτιωθούν στο επόμενο έτος, αλλά το χάσμα (μεταξύ παραγωγικής ικανότητας και ζήτησης), θα είναι αρκετά σημαντικό”.

  Η αύξηση των παραγγελιών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και αλλού, οδηγεί υψηλότερα τη ζήτηση για ειδικούς επεξεργαστές της STMicro, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ικανότητα φόρτισης των μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα.

  Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως ο όμιλος τώρα αναμένει 1 δισ. Πωλήσεις από τέτοια chips το 2024, έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

  Η εταιρεία αναβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της χρήσης κατά 100 εκατ. Δολάρια στα 12,6 δισ. Δολάρια, αφού ανακοίνωσε βελτιωμένο περιθώριο χάρη στην ισχυρή ζήτηση των ημιαγωγών.

  Ανακοίνωσε ακόμη περιθώριο 41,6% για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υψηλότερο από το 40,5% στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Οι καθαρές πωλήσεις της περιόδου διαμορφώθηκαν υψηλότερα 6,9% στα 3,2 δισ. Δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ