Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 23:45

  EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το δ' τρίμηνο

  EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το δ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα γ'  τριμήνου της EBay τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, ωστόσο απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το δ' τρίμηνο.

  Ειδικότερα, η εταιρεία σημείωσε κέρδη ύψους 283 εκατ. δολαρίων, ή 43 cents ανά μετοχή, από 605 εκατ. δολάρια ή 86 cents ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη του γ' τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 90 cents ανά μετοχή, πάνω από τα 85 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις της Factset για κέρδη 89 cents ανά μετοχή.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,50 δισ. δολάρια από 2,26 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 2,46 δισ. δολάρια.

  Η EBay ανέφερε ότι ο όγκος των ακαθάριστων εμπορευμάτων (GMV), διαμορφώθηκε στα 19,5 δισ. δολάρια, μειωμένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και μειωμένος κατά 12% εάν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις συναλλάγματος. Οι αναλυτές ανέμεναν το GMV, το οποίο μετρά την αξία των συναλλαγών που ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα, να διαμορφωθεί στα 19,1 δισ. δολάρια.

  Εν τω μεταξύ η προσφορά Promoted Listings της EBay απέφερε έσοδα 207 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

  Για το δ' τρίμηνο, η eBay αναμένει έσοδα από 2,57 έως 2,62 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 97 cents έως 1,01 δολάρια. Η FactSet ανέμενε εκτίμηση στα 2,65 δισ. δολάρια σε έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη 1 δολαρίου ανά μετοχή.

  Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε σήμερα με πτώση 1,07% ενώ κατά τους  τελευταίους τρεις μήνες σημειώνει "άλμα" 7,4%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ