Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 21:06

  Reuters: Η Qatar Energy σχεδιαζει την έκδοση "πράσινων" ομολόγων

  Reuters: Η Qatar Energy σχεδιαζει την έκδοση "πράσινων" ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Qatar Energy, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, σχεδιάζει την έκδοση "πράσινων" ομολόγων σε ένα project αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

  Η Qatar Energy εργάζεται για τη δημιουργία ενός πλαισίου περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) που θα της επιτρέψει να εκδίδει "πράσινα" ομόλογα που θα προορίζονται για φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

  Εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο της Qatar Energy, αυτή θα είναι η πρώτη έκδοση "πράσινων" ομολόγων από κρατική πετρελαϊκή εταιρεία στην περιοχή του Κόλπου.

  Μια εταιρεία συμβούλων εργάζεται για να διαμορφώσει το πλαίσιο και η Qatar Energy έστειλε αίτημα υποβολής προτάσεων σε τράπεζες πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε μία από τις πηγές, χωρίς να κατονομάσει την εταιρεία συμβούλων.

  Μόλις δημιουργηθεί το πλαίσιο ESG, η Qatar Energy σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση των "πράσινων" ομολόγων, με τη μία πηγή να σχολιάζει πως είναι απίθανο αυτή να πραγματοποιηθεί εντός 2021. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ