Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 15:52

  ΗΠΑ: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο, στα 96,3 δισ. δολάρια

  ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο, στα 87,6 δισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διεύρυνση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν, υποδηλώνοντας ότι το εμπόριο πιθανότατα φρέναρε και πάλι την οικονομική ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

  Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου. 

  Οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν πτώση κατά 4,7%, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%.

  Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου Εμπορίου, η οποία δημοσιεύεται πριν από τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν αύριο, έδειξε ότι τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

  Τα αποθέματα λιανικής αντίθετα, μειώθηκαν κατά 0,2%, με βαρίδι τη βουτιά κατά 2,4% των αποθεμάτων των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, γεγονός που αντανακλά την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών η οποία με τη σειρά της έχει φρενάρει την παραγωγή οχημάτων.

  Τα αποθέματα λιανικής, εξαιρουμένων των αποθεμάτων αυτοκινήτων, που συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του ΑΕΠ, σημείωσαν άνοδο κατά 0,6%.

  Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,7% στο τρίτο τρίμηνο, ήτοι με πιο αργό ρυθμό από ό,τι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οπότε έτρεξε με 6,7%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ