Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 15:31

  ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις παραγγελίες σε κεφαλαιουχικά αγαθά

  ΗΠΑ: Στο 6,7% από 6,6% η αναθεωρημένη μέτρηση για το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά, με τις παραγγελίες πάντως για κεφαλαιουχικά αγαθά να καταγράφουν άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας.

  Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, αντανακλώντας κυρίως την πτώση των παραγγελιών στα αεροσκάφη και τα αυτοκίνητα.

  Οι παραγγελίες στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% μετά από άνοδο 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για πτώση 1,1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών και αύξηση 0,5% στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη υποχώρησαν σχεδόν 28%, ενώ οι παραγγελίες στα αυτοκίνητα υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών χωρίς τον κλάδο των μεταφορών αυξήθηκαν κατά 0,4%.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ