Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 10:14

  Αυξήθηκαν κέρδη και πωλήσεις της Puma στο γ΄ τρίμηνο

  Puma: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν κέρδη και πωλήσεις της Puma SE στο γ΄ τρίμηνο, καθώς αναβάθμισε μέρος των εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης.

  Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών τόνισε πως τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 143,8 εκατ. ευρώ έναντι των 113,6 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 1,90 δισ. ευρώ από τα 1,58 δισ. ευρώ, με την ισχυρότερη ανάπτυξη στην Αμερική.

  Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 228,9 εκατ. ευρώ έναντι των 189,5 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, χάρη στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, στο καλύτερο περιθώριο κερδοφορίας και στον έλεγχο των λειτουργικών δαπανών.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Bjorn Gulden, τόνισε πως το τρίμηνο ήταν πολύ ισχυρό αλλά ότι υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα.

  Για το σύνολο της χρήσης, η Puma επικαιροποίησε μέρος των εκτιμήσεών της. Οι προσαρμοσμένες πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον 25% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για τουλάχιστον 20% αύξηση.

  Τα κέρδη προ φόρων και τόκων για το 2021 αναμένονται στα 450-500 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 400-500 εκατ. ευρώ.

  Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά το 2021.

  "Προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί η ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα μας, αλλά επίσης ότι θα παραμείνουν και τα προβλήματα στον εφοδιασμό, για το υπόλοιπο του έτους”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ