Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 10:01

  Γερμανία: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος της GfK τον Νοέμβριο

  Γερμανία: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος της GfK τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να ενισχυθεί τον Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης τάσης για κατανάλωση και της μειούμενης τάσης για αποταμίευση, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών GfK.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK προβλέπει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των νοικοκυριών σημείωσε άνοδο στις 0,9 μονάδες τον Νοέμβριο από την αναθεωρημένη μέτρηση για 0,4 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις -0,3 μονάδες.

  Η GfK εκτιμά ότι η τάση για αγορές αυξήθηκε στις 19,4 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 13,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο του δεκαμήνου.

  Οι Γερμανοί ξεκάθαρα αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις των τιμών και για αυτό θέλουν να αγοράσουν τώρα, για να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις.

  "Εάν η άνοδος στις τιμές συνεχιστεί, θα ασκήσει πιέσεις στο καταναλωτικό κλίμα και πιθανώς θα καθυστερήσει περαιτέρω μια θεμελιώδης ανάκαμψη”, ανέφερε ο Rolf Buerkl της GfK.

  Οι οικονομικές προσδοκίες μειώθηκαν στις 46,6 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 48,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Παρά την πτώση, οι οικονομικές προσδοκίες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

  "Το καλό επίπεδο υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές παραμένουν αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας”, τόνισε η GfK.

  Ο δείκτης προσδοκιών για τα έσοδα, μειώθηκε στις 23,3 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 37,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω του υψηλού πληθωριστικού κόστους, καθώς οι υψηλότερες τιμές μείωσαν την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ