Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 08:49

  Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο

  Κίνα - κατασκευές - real estate 04.10.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Κίνα ανέκαμψαν τον Σεπτέμβριο, βάζοντας τέλος σε μια εξάμηνη πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τον μεταποιητικό κλάδο υψηλής τεχνολογίας, από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και από τη σταθερή ανάκαμψη των κερδών στη βιομηχανία κατασκευής καταναλωτικών αγαθών.

  Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 16,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σχέση με την αύξηση 10,1% τον Αύγουστο.

  Στο εννεάμηνο του έτους, τα κέρδη αυξήθηκαν 44,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της αύξησης 49,5% στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, καθώς επηρεάστηκαν από τις διακοπές ενέργειας, την αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων και την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού.

  Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας χάνει τη δυναμική της τους τελευταίους μήνες, με την αβεβαιότητα να αυξάνεται καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τη ζήτηση για τον κατασκευαστικό κλάδο.

  Και πάλι ωστόσο, η κερδοφορία άνω του 70% των βιομηχανιών που συμμετείχαν στην έρευνα, υπερέβησαν τα προ πανδημίας επίπεδα, τόνισε οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας.

  Ο ίδιος τόνισε πως τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων διατηρεί ένα καλό momentum στο γ΄ τριμηνο, αλλά οι υψηλές τιμές εμπορευμάτων και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεχίζουν να επηρεάζουν την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ