Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 23:29

  Microsoft: Νέο ρεκόρ στα κέρδη, ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια

  Microsoft: Έσπασε το “φράγμα” των 2 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη-ρεκόρ ανακοίνωσε η Microsoft Corp. για το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

  Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο α' τρίμηνο χρήσης ανήλθαν σε 20,5 δισ. δολάρια, ή 2,71 δολάρια ανά μετοχή από 1,82 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ -που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο- κατά πάνω από 4 δισ. δολάρια. 

  Η Microsoft σημείωσε πάντως ότι περίπου 3,3 δισ. δολάρια στα κέρδη του τριμήνου οφείλονται σε έκτακτα στοιχεία. Τα κέρδη χωρίς τα έκτακτα στοιχεία θα ήταν 2,27 δολάρια ανά μετοχή. 

  Την ίδια στιγμή, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 45,3 δισ. δολάρια από 37,15 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη στα 2,08 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 44 δισ. δολαρίων σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

  "Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί μια αποπληθωριστική δύναμη σε μια οικονομία που γνωρίζει πληθωριστική πίεση", σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella. "Οι επιχειρήσεις -μικρές και μεγάλες- μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους επενδύοντας στην τεχνολογία", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ