Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 17:16

  BioNTech: Σχεδιάζει να φτιάξει μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Αφρικανική Ένωση

  Η Σερβία ενέκρινε τον εμβολιασμών παιδιών 12-15 ετών με Pfizer/BioNTech
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιό της να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής του εμβολίου mRNA κατά του κορονοϊού στην Αφρικανική Ένωση το επόμενο έτος ανακοίνωσε η βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech.

  Μόλις ολοκληρωθεί, η μονάδα αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να παράγει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της BioNTech, καθώς και προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων ετησίως.

  Η BioNTech ανέφερε ότι αρχικά θα στελεχώσει και θα διευθύνει τη μονάδα παραγωγής, αλλά πρόσθεσε ότι σχεδιάζει στη συνέχεια να "αποδώσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και την τεχνογνωσία σε τοπικούς εταίρους”.

  Σημειώνεται ότι τα ποσοστά εμβολιασμών κατά του κορονοϊού υστερούν στην Αφρική, όπου λιγότερο από το 5% του πληθυσμού στην ήπειρο είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 έως και την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το BBC.

  Η μετοχή της BioNTech καταγράφει κέρδη 2,7% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της, ενώ από την αρχή του έτους γράφει κέρδη άνω του 260%, την ώρα που ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 21,6%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ