Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 15:28

  3M: Μείωσε τις εκτιμήσεις για τη χρήση, αυξήθηκαν κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

  3M: Μείωσε τις εκτιμήσεις για τη χρήση, αυξήθηκαν κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η 3M περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης, καθώς ο πολυσχιδής όμιλος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων.

  Ενώ η ζήτηση για αγαθά έχει ανακάμψει με μαζικά προγράμματα στήριξης και το άνοιγμα των οικονομιών, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών έχει δημιουργήσει προβλήματα στις αμερικανικές επιχειρήσεις μεταποίησης.

  Η μετοχή της 3M ωστόσο ενισχύεται 2,2% προσυνεδριακά, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία των μασκών Ν95 ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα.

  Η 3M, η οποία κατασκευάζει από τα Post-it σημειωματάρια μέχρι και βιομηχανικά υλικά, τόνισε επίσης ότι οι πωλήσεις ετησίως αναμένεται τώρα να αυξηθούν μεταξύ 9%-10%, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 7%-10%.

  Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2021 θα διαμορφωθούν στα 9,70-9,90 δολάρια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 9,70-10,10 δολάρια.

  Οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου στη βιομηχανική ομάδα της εταιρείας, αυξήθηκαν 7,2% στα 3,24 δισ. δολάρια, ενώ αυτές της καταναλωτικής ομάδας αυξήθηκαν 8,1% στα 1,53 δισ. δολάρια.

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν οριακά στα 1,434 δισ. Δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή, στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

  Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 2,20 δολαρίων ανά μετοχή.

  Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 7,1% στα 8,94 δισ. Δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 8,67 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ