Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 15:06

  Στην IKEA περνά το εμβληματικό κατάστημα της Topshop στο Λονδίνο έναντι 520 εκατ. δολαρίων

  Στην IKEA περνά το εμβληματικό κατάστημα της Topshop στο Λονδίνο έναντι 520 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H IKEA, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον πλανήτη, κατέληξε σε συμφωνία με τους εκκαθαριστές της χρεοκοπημένης Arcadia Group του Φίλιπ Γκριν, για την αγορά του πρώην εμβληματικού καταστήματος της βρετανικής αλυσίδας ένδυσης Topshop στο κέντρο του Λονδίνου, όπως έχει αναφερθεί από τον Σεπτέμβριο.

  Η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική του σουηδικού ομίλου να ανοίξει καταστήματα εντός αστικών κέντρων.

  Ο Krister Mattsson, επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα της Ingka Group η οποία είναι ιδιοκτήτρια των περισσότερων καταστημάτων IKEA, δήλωσε στο Reuters ότι τρεις από τους ορόφους του επταόροφου εμβληματικού εκινήτων στην Όξφορντ Στριτ, το οποίο αγοράζει έναντι τιμήματος 378 εκατ. στερλινών ή 520 εκατ. δολαρίων, θα φιλοξενήσει κατάστημα της IKEA το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2023.

  "Η κίνηση συνάδει με την στρατηγική μας. Αποτελεί σημείο συνάντησης - είναι ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης στην Ευρώπη, με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να περνούν από εκεί κάθε εβδομάδα”, πρόσθεσε ο Mattsson, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investment. 

  Η IKEA έχει διαφοροποιήσει τη στρατηγική ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια εστιάζοντας στην προσθήκη καταστημάτων πόλης στο δίκτυό της, επιπρόσθετα στα γιγάντια καταστήματα-αποθήκες που διατηρεί συνήθως εκτός του αστικού ιστού, κίνηση που αντικατοπτρίζει την αλλαγή που καταγράφεται στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

  Η IKEA άνοιξε το πρώτο κατάστημα πόλης στο Παρίσι το 2019. Το πρώτο αντίστοιχο κατάστημά της στο κέντρο του Λονδίνου αναμένεται να λειτουργήσει τους προσεχής μήνες, στον δήμο Χάμερσμιθ.

  "Η επένδυση ενισχύει τον μετασχηματικό του τμήματος λιανικής της Ingka Group, φέρνοντας την IKEA πιο κοντά στους πελάτες”, αναφέρει η Ingka Investments σε ανακοίνωσή της.

  Ο Mattsson σημείωσε ότι το κατάστημα της Όξφορντ Στριτ θα είναι το μεγαλύτερο κατάστημα πόλης της ΙΚΕΑ μέχρι στιγμής.

  Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ingka Investments και ο βραχίοντας εμπορικών κέντρων της IKEA, Ingka Centres, αναζητούν κατάλληλα ακίνητα σε κεντρικά σημεία και άλλων μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, με το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Βερολίνο να βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ