Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 13:14

  Norsk Hydro: Προειδοποιεί για αύξηση του κόστους και των προβλημάτων στον εφοδιασμό

  Norsk Hydro: Προειδοποιεί για αύξηση του κόστους και των προβλημάτων στον εφοδιασμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νορβηγική εταιρεία κατασκευής αλουμινίου Norsk Hydro, προειδοποίησε για αύξηση του κόστους και των προβλημάτων εφοδιασμού, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία, με την εταιρεία να ανακοινώσει κέρδη-ρεκόρ για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Οι περισσότερες δραστηριότητες της Norsk Hydro, ανακοίνωσαν κατακόρυφη αύξηση στα αποτελέσματα σε ετήσια βάση, αποτυπώνοντας μια ευρύτερη έκρηξη της αγοράς εμπορευμάτων, που οδηγεί στα ύψη τον πληθωρισμό στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ παράλληλα αυξάνει το κόστος εισαγωγής της Hydro.

  "Είχαμε πολλά χρόνια με χαμηλά κέρδη στον κλάδο του αλουμινίου, αλλά πρέπει να πω ότι έχουμε ένα πολύ ισχυρό έτος και ζήτηση και η εξέλιξη των τιμών έχει ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα μας”, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος Hilde Merete Aasheim στο Reuters.

  Τα προσαρμοσμένα EBITDA για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπερδιπλασιάστηκε σε ετήσια βάση στα 7,22 δισ. Κορόνες (863,8 εκατ. Δολάρια) έναντι εκτιμήσεων για 6,84 δισ. κορόνες.

  Η Hydro τόνισε πως η ζήτηση παγκοσμίως για το ελαφρύ μέταλλο που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, συσκευασίες τροφίμων και σε μια σειρά άλλων ειδών, αναμένεται τώρα να ξεπεράσει την παραγωγή το 2021, οδηγώντας σε πτώση των αποθεμάτων αλουμινίου παγκοσμίως.

  Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 33% σε ετήσια βάση, στα 36,7 δισ. Κορόνες, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

  Το πρόγραμμα μείωσης κόστους 2019-2025, βρίσκεται μπροστά από τον σχεδιασμό, καθώς έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος για το 2021, κατά το γ΄ τρίμηνο.

  Η εταιρεία δεν άλλαξε τον συνολικό στόχο μείωσης του κόστους, αλλά περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2021 στις περίπου 7,5 δισ. Κορόνες, έναντι της εκτίμησης τον Ιούλιο για 8,5 δισ. κορόνες.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ