Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 12:09

  De Cos (ΕΚΤ): Κίνδυνος για τις τράπεζες από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

  De Cos (ΕΚΤ): Κίνδυνος για τις τράπεζες από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μεγάλη πηγή κινδύνων για αυτές, εάν τα περιβαλλοντικά ρίσκα δεν μετριαστούν καταλλήλως, ανακοίνωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos.

  "Εάν η κλιματική αλλαγή δεν μετριαστεί, οι επιπτώσεις θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, κυρίως λόγω των φυσικών κινδύνων μακροπρόθεσμα, οδηγώντας σε σημαντική πηγή κινδύνου, ιδιαίτερα για τις τράπεζες που εκτίθενται σε αυτούς”, τόνισε σε χρηματοοικονομική εκδήλωση στη Μαδρίτη.

  Η αυξημένη πίεση για ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή, έχει οδηγήσει σε υποσχέσεις από χώρες και επιχειρήσεις παγκοσμίως, να συμβάλουν στην προσπάθεια, η οποία θα τροποποιηθεί στη σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη, η οποία διεξάγεται από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

  Ο De Cos τόνισε ακόμη ότι οι πολιτικές που στόχο έχουν την προώθηση της μετάβασης σε μια οικονομία ουδέτερη από τις εκπομπές άνθρακα, όπως οι φόροι άνθρακα, πιθανώς θα επηρεάσουν την αστάθεια του πληθωρισμού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ