Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 09:32

  UBS: Αυξήθηκαν 9% τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

  UBS: Αυξήθηκαν 9% τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UBS ανακοίνωσε αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου, καθώς το συνεχές trading βοήθησε την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου παγκοσμίως, να καταγράψει τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου από το 2015.

  Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,279 δισ. Δολάρια, ξεπερνώντας άνετα τις μέσες εκτιμήσεις για 1,596 δισ. δολάρια.

  "Το επιχειρηματικό μας momentum, η εστίασή μας στην τροφοδότηση της ανάπτυξης, στην πειθαρχημένη εκτέλεση και στην παροχή ενός πλήρους οικοσυστήματος στους πελάτες- όλα αυτά οδήγησαν σε ακόμη ένα ισχυρό τρίμηνο σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες και περιοχές”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ralph Hamers.

  Σε κάθε ένα από τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, η UBS είδε διψήφια αύξηση κερδών καθώς οι αγορές τη βοήθησαν να δημιουργήσει υψηλότερα κέρδη από τη διαχείριση κεφαλαίων.

  Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς και ο υψηλότερος δανεισμός και το trading μεταξύ των εύπορων πελατών, απροσδόκητα βοήθησε να αυξηθούν τα κέρδη υψηλότερα απο το γ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

  Η αύξηση των κερδών ήρθε μετά από ένα εξαιρετικό τρίμηνο για τις αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες, οι οποίες, ενθαρρυμένες από την οικονομική ανάκαμψη, απελευθέρωσαν κεφάλαια που είχαν εξοικονομήσει για ζημίες από την πανδημία.

  Επίσης, και οι συμφωνίες-ρεκόρ που έλαβαν χώρα, επίσης ενίσχυσαν τα αποτελέσματα για τράπεζες όπως οι Goldman Sachs και JP Morgan.

  Τα προ φόρων κέρδη του τμήματος investment banking της UBS αυξήθηκαν 32%.

  Μια αύξηση στη διενέργεια συμφωνιών αντιστάθμισε την πτώση 7% στα έσοδα από το trading στις παγκόσμιες αγορές, καθώς τα αποτελέσματα στο προηγούμενο έτος ενισχύθηκαν από έκτακτα κέρδη.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ