Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 16:37

  Εμβόλιο Moderna: Ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά 6-11 ετών

  Εμβόλιο Moderna: Ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά 6-11 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών και ότι είναι γενικά καλά ανεκτό από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, με την εταιρεία να αναφέρει ότι σκοπεύει σύντομα να υποβάλει τα στοιχεία στις ρυθμιστικές αρχές.

  Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι το διδοσικό εμβόλιό της παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα του ιού στα παιδιά και ότι είναι ασφαλές σε επίπεδο ανάλογο με αυτό που είχε παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως στους εφήβους και στους ενήλικες, όπως αναφέρει το Reuters.

  Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού έχει εγκριθεί ήδη για ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ πρόσφατα έλαβε άδεια και για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών στις ΗΠΑ.

  Ωστόσο, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. 

  Εν τω μεταξύ, η Σουηδία έχει σταματήσει τη χρήση του εμβολίου της Moderna στις νεότερες ηλικιακές ομάδες μετά από αναφορές περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής σε νεαρούς ενήλικες.

  Η Moderna αναφέρει ότι η πλειονότητα των παρενεργειών κατά την κλινική δομική, στις οποία συμμετείχαν 4.753 άτομα, ήταν ήπιας ή μέτριας σοβαρότητας, με πιο συνηθισμένα συμπτώματα την κόπωση, τον πονοκέφαλο, τον πυρετό και τον πόσο στο σημείο της ένεσης.

  Για τον εμβολιασμό των παιδιών στην κλινική δοκιμή χορηγήθηκαν δόσεις των 50 μικρογραμμαρίων, ήτοι η μισή ποσότητα του αρχικού εμβολίου που χορηγείται στους ενηλίκους. Επισημαίνεται ότι 50 μικρογραμμάρια είναι και η αναμνηστική δόση που έχει εγκριθεί.

  Σημειώνεται ότι Επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ συνεδριάζει την Τρίτη για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της ανταγωνιστικής εταιρείας Pfizer και BioNTech για χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ