Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 15:14

  Kimberly-Clark: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίμηνο, υποχωρεί η μετοχή

  Kimberly-Clark: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίμηνο, υποχωρεί η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 2,7% υποχωρεί η μετοχή της Kimberly-Clark στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών ειδών ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, και υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 469 εκατ. Δολάρια ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα 472 εκατ. Δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή των 1,62 δολαρίων, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,65 δολάρια.

  Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 5,01 δισ. δολάρια από τα 4,68 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και έναντι των εκτιμήσεων για 4,99 δισ. δολάρια.

  "Τα κέρδη μας επηρεάστηκαν αρνητικά από τον πληθωρισμό και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που αύξησαν το κόστος μας υψηλότερα από ό,τι αναμέναμε”, ανέφερες ο διευθύνων σύμβουλος Mike Hsu.

  "Λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης τιμολόγησης και της βελτιωμένης διαχείρισης του κόστους, για να μετριάσουμε αυτά τα προβλήματα καθώς γίνεται σαφές ότι δεν είναι πιθανό να επιλυθούν άμεσα”.

  Το παγκόσμιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε το 2018, αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με συνολικές χρεώσεις 2,1-2,2 δισ. προ φόρων, και προ φόρων ετήσια εξοικονόμηση 550-560 εκατ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2021.

  Η Kimberly-Clark συρρίκνωσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και αναμένει αύξηση 1%-2% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 1%-4%.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,05-6,25 δολάρια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6,65-6,90 δολάρια.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πωλήσεις 19,418 δισ. δολαρίων, που υποδηλώνει αύξηση 1,5%, και για κέρδη ανά μετοχή 6,70 δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ