Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 24-Οκτ-2021 13:46

  Bloomberg: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Monte dei Paschi στην UniCredit

  Bloomberg: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Monte dei Paschi στην UniCredit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την UniCredit για την πώληση της τράπεζας Monte dei Paschi κατέρρευσαν αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να θέσει τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τράπεζα.

  Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και η UniCredit σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις τους όταν έγινε κατανοητό ότι τα εμπόδια που σχετιζόντουσαν με μια ένεση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την ανακεφαλαιοποίησή του και τις δραστηριότητες που θα αποκτούσε με τη συμφωνία η UniCredit, ήταν ανυπέρβλητα. Άτομα με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι πιθανώς και εντός της ημέρας να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το ναυάγιο της συμφωνίας.

  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι παρά την συμφωνία των δύο μερών του περασμένου Ιουλίου, που ήθελε την UniCredit να παραλαμβάνει μια τράπεζα κεφαλαιακά ουδέτερη, τελικά το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο.

  Το Bloomberg επικοινώνησε άμεσα με εκπρόσωπο της UniCredit, ο οποίος όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη, ενώ δεν στάθηκε δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με το ιταλικό ΥΠΟΙΚ.

  Ο CEO της UniCredit, Andrea Orcel διαπραγματευόταν επί μήνες την πολύπλοκη συμφωνία με την κυβέρνηση Ντράγκι. Η συμφωνία προέβλεπε το "σπάσιμο” της τράπεζας, μερίδιο της οποίας θα αποκτούσε και το ιταλικό Δημόσιο. Καθώς πλέον οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, το μέλλον των 21.000 εργαζομένων της ιστορικής τράπεζας με έδρα τη Σιένα παραμένει αβέβαιο.

  Το μεγαλύτερο σημείο τριβής ήταν οι κεφαλαιακές ανάγκες που χρειαζόταν η τράπεζα πριν μεταβιβαστεί στην UniCredit. Η Monte Paschi αξίωνε κεφάλαια που έφταναν τα 7 δισ, ευρώ, τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση της, όσο και για το κόστος εθελούσιων αποχωρήσεων εργαζομένων της. Το ποσό όμως ήταν σχεδόν το τριπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις του ιταλικού ΥΠΟΙΚ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ