Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Οκτ-2021 21:34

  Ιταλία: Κοντά σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την UniCredit για τη Monte dei Paschi

  Ιταλία: Κοντά σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την UniCredit για τη Monte dei Paschi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική κυβέρνηση και η UniCredit προετοιμάζονται να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της Monte dei Paschi (MPS) μετά την αποτυχία των συνομιλιών για μια συμφωνία που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση της κρατικοποιημένης τράπεζας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Η απόφαση αυτή αναμένεται να περιπλέξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να ολοκληρώσει μέχρι τα μέσα του 2022, όπως προβλέπει η προθεσμία, την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας που διασώθηκε το 2017. 

  Η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί ότι μια συγχώνευση της τράπεζας με έναν πιο ισχυρό ανταγωνιστή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Monte dei Paschi η οποία σχεδιάζει να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια το επόμενο έτος. 

  Ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν ότι οι όροι για μια πιθανή πώληση που συμφωνήθηκαν μεταξύ της UniCredit και του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν τον Ιούλιο έχουν κάνει το σχέδιο της συγχώνευσης πολύ ακριβό ως εναλλακτική μιας ανεξάρτητης ανακεφαλαιοποίησης.

  Η Ρώμη θα πρέπει τώρα να εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για να διοχετεύσει και νέα κεφάλαια στη Monte dei Paschi χωρίς ένα σχέδιο για να μειώσει το μερίδιο της που φτάνει το 64%. Θα πρέπει επίσης να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την έξοδο της από την τράπεζα. 

  Η UniCredit είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συγχώνευση με τη Monte dei Paschi με τον πρώην CEO, Jean Pierre Mustier. Ο διάδοχος του Andrea Orcel, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο, ανέβασε τον πήχη στις συνομιλίες, επιδιώκοντας μια συμφωνία για μόνο τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες της τράπεζας. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ