Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Οκτ-2021 20:59

  J. Gundlach (DoubleLine Capital): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα πέσει κάτω από το 4% το 2022

  J. Gundlach (DoubleLine Capital): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα πέσει κάτω από το 4% το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Jeffrey Gundlach δήλωσε την Παρασκευή ότι οι τιμές του πληθωρισμού θα παραμείνουν αυξημένες το 2021 και δεν θα πέσουν κάτω από το 4% το 2022.

  Επικαλούμενος τις πιέσεις από το κόστος στέγασης και την αύξηση των μισθών, ο επικεφαλής του fund DoubleLine Capital δήλωσε στο CNBC πως θεωρεί ότι η ανοδική πορεία του πληθωρισμού δεν είναι παροδική, αλλά αντίθεται αναμένει να συνεχιστεί.

  "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 2021 θα τελειώσει με τον πληθωρισμό στο 5%", δήλωσε ο Gundlach και εκτίμησε ότι "ο πληθωρισμός δεν θα πέσει κάτω από το 4% μέσα στο 2022".

  Νωρίτερα σήμερα ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει σύντομα να μειώνει τις αγορές ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν θα πρέπει να αυξήσει ακόμη τα επιτόκια, επειδή η απασχόληση κινείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα και οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού θα διαρκέσουν για μεγάλο μέροςτου 2022.

  Στην τελευταία του ομιλία ενόψει της συνεδρίασης της Fed -στις 2 και 3 Νοεμβρίου- για τη νομισματική της πολιτική, ο επικεφαλής της εκτίμησε πως ο αυξημένος πληθωρισμός αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο απ' ο,τι αναμενόταν και έκανε λόγο για υποχώρηση από το επόμενο έτος, καθώς θα εξασθενούν οι πιέσεις από την πανδημία. 

  Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Πάουελ τόνισε πως "οι περιορισμοί της προσφοράς και οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και συγκεκριμένα για σημαντικό διάστημα του 2022. Το ίδιο ισχύει και για τις πιέσεις στους μισθούς".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ