Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Οκτ-2021 15:08

  Οσμές σκανδάλων παντού στην Κύπρο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο στόχαστρο των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται ξανά ο Πρόεδρος της Κύπρου, μετά το ψήφισμα της ευρωβουλής, στο οποίο ο Ν.Ανααστασιάδης αναφέρεται ως "offshore president".

  Με το ψήφισμα του το ευρωκοινοβούλιο ζητά τη διενέργεια ερευνών στα κράτη-μέλη, εκφράζοντας λύπη για το ότι υψηλόβαθμοι πολιτικοί στην ΕΕ περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις. Με ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερθεματίζουν στην έκκληση του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου για τη διεξαγωγή έρευνας κάνοντας λόγω για διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ ζητά μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Προέδρου Αναστασιάδη σημειώνοντας ότι το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου αποτελεί διασυρμό χωρίς σύνορα, ο οποίος αλλού θα επέφερε αυθημερόν παραίτηση. 

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι είχαν καταθέσει αίτημα για την εγγραφή του ζητήματος των pandora papers στην κυπριακή βουλή, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους του κυβερνώντος ΔΗΣΥ και του ακροδεξιού ΕΛΑΜ. Μία εβδομάδα μετά πάντως, και ενόψει τους ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ο οποίος είναι και εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, επανέφερε το θέμα και το ενέγραψε προς συζήτηση.

  "Ροζ σκάνδαλα" στα κατεχόμενα

  Την ίδια ώρα νέα διάσταση λαμβάνει και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα μετά τη δημοσιοποίηση ροζ βίντεο του λεγόμενου πρωθυπουργού Ερσάν Σανέρ αλλά και υψηλόβαθμου ανώτατου στελέχους του "Δημοκρατικού Κόμματος" του Σερντάρ Ντενκτάς Η δημοσιοποίηση των βίντεο αποτελεί στην ουσία την μεταφορά του πολέμου μεταξύ του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πέκερ με τον Ταγίπ Ερντογάν και το AKP, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ο Πέκερ, με μήνυμά του στο twitter προαναγγέλλει τη δημοσιοποίηση και άλλων "ροζ βίντεο" με πρωταγωνιστές τ/κ πολιτικούς που έλαβαν αξιώματα με την υποστήριξη του Ταγίπ Ερνγογάν, τα οποία θα προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

  Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ