Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 21:13

  Ο κυβος ερρίφθη: Η Fed απαγορεύει trading και άλλες επενδυτικές δραστηριότητες στα ανώτερα στελέχη της

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) απαγόρευσε την Πέμπτη τις αγορές μετοχών από τους ανώτερους αξιωματούχους της, ενώ παρουσίασε ένα ευρύτερο πλαίσιο περιορισμών στις επενδυτικές τους δραστηριότητες, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τα ρεπορτάζ περί ενεργού trading από πλευράς στελεχών της, που δημιούργησε ηθικό "σοκ".

  Με βάση τους νέους κανόνες, περιορίζονται τα είδη χρηματοοικονομικών χρεογράφων που μπορούν να κατέχουν οι αξιωματούχοι της Fed, ενώ απαγορεύεται εντελώς η κατοχή μεμονωμένων μετοχών και ομολόγων. Ζητείται επίσης πρότερη ενημέρωση και έγκριση από πλευράς της Τράπεζας για οποιαδήποτε συναλλαγή, ενώ όσες επενδύσεις επιτρέπονται θα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον έναν χρόνο.

  "Αυτοί οι νέοι, σκληροί κανόνες, θέτουν ψηλά τον πήχη προκειμένου η κοινή γνώμη να πειστεί ότι η έμφαση όλων των ανώτερων αξιωματούχων μας είναι στην δημόσια αποστολή της Federal Reserve", τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Fed, Jerome Powell, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Σε δελτίο Τύπου της, η Fed σημειώνει ότι οι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο "να βοηθήσουν στη διασφάλιση έναντι οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων όσον αφορά τον χρόνο των επενδυτικών αποφάσεων".

  Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά την παραίτηση 2 εκ των 12 προέδρων τοπικών παραρτημάτων της Fed ανά τις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση αναφορών ότι ενεπλάκησαν σε ενεργό trading κατά τη διάρκεια του 2020, την ώρα που η Τράπεζα κατέβαλε υπερπροσπάθεια για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ