Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 15:36

  ΗΠΑ: Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6.000

  ΗΠΑ εργατης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.57

  Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν πρόσφατα δουλειά και υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε ξανά στα μέσα Οκτωβρίου σε νέο χαμηλό επίπεδο επί πανδημίας, καθώς οι εταιρείες απέφυγαν τις απολύσεις εν μέσω της μεγαλύτερης έλλειψης εργατικού δυναμικού εδώ και δεκαετίες.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6.000 σε 290.000 στην εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου.

  Οικονομολόγοι σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν τον αριθμό να διαμορφωθεί στις 300.000.

  Οι νέες αιτήσεις βρίσκονταν στο χαμηλό επίπεδο των 200.000 πριν από την πανδημία.

  Οι εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν τις απολύσεις λόγω της μεγάλης έλλειψης εργατικού δυναμικού που πλήττει την παραγωγή και την αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με έναν άλλο κυβερνητικό δείκτη, οι απολύσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

  Εκατομμύρια ανοικτές θέσεις εργασίας έχουν μείνει ελεύθερες ακόμη και καθώς η ανεργία είναι σχετικά υψηλή σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας.

  Με εκατομμύρια θέσεις εργασίας να μην καλύπτονται, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επεκταθούν αρκετά γρήγορα ή να παράγουν αρκετά αγαθά και υπηρεσίες για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

  Η έλλειψη εργατικού δυναμικού απειλεί να επιβραδύνει την οικονομία, υποστηρίζουν οικονομολόγοι, και θα παρατείνει τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες πυροδοτούν τη μεγαλύτερη "έκρηξη" πληθωρισμού εδώ και 30 χρόνια.

  Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από όταν ξεκίνησε η υγειονομική κρίση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 122.000 σε 2,48 εκατομμύρια.

  Συνολικά, 3,28 εκατ. άνθρωποι φέρεται να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μέσω οκτώ ξεχωριστών κρατικών ή ομοσπονδιακών προγραμμάτων από τις 2 Οκτωβρίου.

  Περίπου 11,3 εκατ. άνθρωποι λάμβαναν επιδόματα πριν από τη λήξη τον Σεπτέμβριο ενός ομοσπονδιακού προγράμματος έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τις επιπλέον πληρωμές στους ανέργους.

  Διαβάστε ακόμα:

  Έλλειψη εργαζομένων παρά το ότι υπάρχουν εκατ. θέσεις εργασίας: Οικονομολόγοι εξηγούν γιατί αυτό είναι ανησυχητικό

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ