Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 15:35

  Philadelphia Fed: Πτώση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

  Philadelphia Fed 21.10.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve of Philadelphia.

  Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 23,8 μονάδες από τις 30,7 μονάδες που είχε εκτιναχθεί τον Σεπτέμβριο.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μεν υποχώρηση του δείκτη, όμως ηπιότερη, στις 24,5 μονάδες.

  Παρά την υποχώρηση, η μέτρηση του δείκτη εξακολουθεί να υποδηλώνει ισχυρή μεταποιητική δραστηριότητα, καθώς οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν υποδηλώνει επέκταση.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 14,5 μονάδες στις 19,8 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Οι επενδυτές παρακολουθούν τις δύο εκθέσεις κυρίως για να αποκτήσουν μια αίσθηση του εθνικού δείκτη ISM των ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης μεταποίησης ISM αυξήθηκε στο 61,1% από 59,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ