Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 15:15

  Αυξήθηκαν τα έσοδα και οι νέοι συνδρομητές τηλεφωνίας της AT&T στο τρίμηνο

  Αυξήθηκαν τα έσοδα και οι νέοι συνδρομητές τηλεφωνίας της AT&T στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα έσοδα τριμήνου της AT&T Inc και οι νέοι συνδρομητές στην τηλεφωνία, αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης για τις υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου και της σταθερής αύξησης για την πλατφόρμα ΗΒΟ Max.

  Η μετοχή της ενισχύεται 1,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών εργάζεται για να ξεφύγει από τις πολύχρονες προσπάθειές της να γίνει μια κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της ψυχαγωγίας προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος, και να κατευθύνει τις επενδύσεις της στις αρχικές της δραστηριότητες, αυτές της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

  Αυτές οι επενδύσεις έχουν αποδώσει καθώς στην τηλεφωνία αυξήθηκαν οι συνδρομητές με μηνιαίο συμβόλαιο κατά 928.000 στο τρίμηνο, πολύ υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 560.000.

  Η ανταγωνιστική Verizon πρόσθεσε 429.000 συνδρομητές στο τελευταίο τρίμηνο.

  Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 39,9 δισ. Δολάρια στο γ΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 39,14 δισ. δολάρια.

  Τον Μάιο η AT&T ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει από το ενεργητικό της τη μονάδα της WarnerMedia σε μια συμφωνία 43 δισ. Δολαρίων με τη Discovery, σηματοδοτώντας το τέλος του στόχου της να γίνει μια εταιρεία ψυχαγωγίας.

  Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μισά του 2022.

  Το premium τηλεοπτικό της κανάλι HBO και το HBO Max, συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς οι τηλεθεατές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για σειρές και ταινίες όπως τα White Lotus, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad.

  Οι συνολικοί συνδρομητές παγκοσμίως και για τις δύο υπηρεσίες, αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 69,4 εκατ.

  Τα έσοδα για τη WarnerMedia διαμορφώθηκαν στα 8,4 δισ. δολάρια στη διάρκεια του τριμήνου.

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 5,9 δισ. δολάρια ή 82 πέντε ανά μετοχή στο τρίμηνο, από τα 2,8 δισ. δολάρια ή 39 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η AT&T ανακοίνωσε κέρδη 87 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 78 σεντς ανά μετοχή.

  Το συνολικό χρέος της διαμορφώθηκε στα 179,2 δισ. Δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου.

  Για το σύνολο της χρήσης αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο υψηλότερο επίπεδο του εύρους για χαμηλή-μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ