Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 15:14

  Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 8,5%

  Κεντρικη Τραπεζα Ουκρανια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 8,5%, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη, αλλά ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, εάν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η τράπεζα άρχισε να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική τον Μάρτιο, αφού μείωσε τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό πέρυσι για να στηρίξει την οικονομία που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.

  Η τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 11%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018 και διπλάσια από τον στόχο της τράπεζας γύρω στο 5%.

  Η πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε ότι το επιτόκιο θα παραμείνει αμετάβλητο στο 8,5% την Πέμπτη.

  Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο στόχο του 5%, το επιτόκιο θα διατηρηθεί σε επίπεδο τουλάχιστον 8,5% έως και τουλάχιστον το γ' τρίμηνο του 2022 και όχι μέχρι το β' τρίμηνο, όπως αναμενόταν τον Ιούλιο," ανέφερε η τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ