Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 13:49

  Southwest Airlines: Ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο (upd)

  Southwest Airlines: Ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:02

  Η Southwest Airlines ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο γ΄ τρίμηνο καθώς η αύξηση των εμβολιασμών ενίσχυσαν την ταξιδιωτική κίνηση πριν από την περίοδο των διακοπών.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι καθαρές ζημιές της αεροπορικής εταιρείας συρρικνώθηκαν στα 135 εκατ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 1,17 δισ. δολάρια ή 1,99 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 161% στα 4,68 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Gary Kelly τόνισε πως "παρά την επιβράδυνση της κίνησης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, η ζήτηση στο γ΄ τρίμηνο και οι επιδόσεις των εσόδων ήταν αρκετά ισχυρές”.

  Η εταιρεία υπογράμμισε τις συνεχείς επιπτώσεις από την αύξηση των κρουσμάτων και τις πρόσφατες λειτουργικές προκλήσεις στα έσοδα δ΄ τριμήνου, αλλά τόνισε πως ενθαρρύνεται από την ανανεωμένη δυναμική στα ταξίδια ψυχαγωγίας και για επιχειρηματικούς λόγους.

  Παρά την ισχυρή ζήτηση, μια πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων, έχει αποδειχθεί επώδυνη για την αεροπορική βιομηχανία, με την Delta Air να προειδοποιεί για προ φόρων ζημιές στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών για καύσιμα, και υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστεί να περάσει το μεγαλύτερο κόστος στους καταναλωτές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ