Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 12:23

  Visco: Η ΕΕ να εξετάσει τη δημιουργία ενός Ταμείου για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους από την πανδημία

  Visco: Η ΕΕ να εξετάσει τη δημιουργία ενός Ταμείου για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους από την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τη δημιουργία ενός Ταμείου για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους που συσσωρεύτηκε από τα κράτη-μέλη στη διάρκεια της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ignazio Visco.

  "Η πανδημία έδειξε τα όρια της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς κοινή δημοσιονομική ικανότητα”, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας σε εκδήλωση.

  Ο Visco σημείωσε ότι μετά την κρίση η Ιταλία θα πρέπει να επισπεύσει τη μείωση του φορτίου του δημοσίου χρέους για να αποφύγει μελλοντικό ρίσκο αστάθειας.

  "Εάν η οικονομία συνεχίσει να υπεραποδίδει, θα είναι σημαντικό να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να μειώσουμε το έλλειμμα”, δήλωσε.

  Τόνισε επίσης πως τα προβλήματα στον εφοδιασμό θα επηρεάσουν την Ιταλία και προειδοποίησε πως η επίπτωση θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές και την παραγωγή περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

  Πρόσθεσε δε πως οι τραπεζικές καταθέσεις που διατηρούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις είχαν αυξηθεί κατά 200 δισ. Ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τόνισε ότι αυτό το ποσό θα μειωθεί καθώς η κατανάλωση ανακάμπτει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ