Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 00:12

  ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson

  ΗΠΑ: Περισσότεροι από 161.232.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson και της Moderna ενέκρινε την Τετάρτη το βράδυ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διανομή ενισχυτικών δόσεων σε εκατομμύρια ανθρώπους.

  Η έγκριση από τον FDA, που ήταν αναμενόμενη, εδόθη αφού η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων του οργανισμού συνέστησε ομόφωνα την προηγούμενη εβδομάδα τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων με τα δύο εμβόλια. 

  Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή συνέστησε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Moderna σε ηλικιωμένους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους -όπως και στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer-, ενώ ενέκρινε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για όλους τους άνω των 18 ετών που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

  Η απόφαση θα σταλεί τώρα στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων, η οποία έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την Πέμπτη για να συζητήσει δεδομένα για τις αναμνηστικές δόσεις των δύο εμβολίων. Εάν η επιτροπή δώσει σύσταση και ο διευθυντής των CDC, Δρ. Rochelle Walensky, υπογράψει, η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για τα δύο εμβόλια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αμέσως.

  Η έγκριση θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και σε περισσότερα από 69 εκατομμύρια άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο της Moderna.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ