Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 23:14

  Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Tesla

  Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα των προσδοκιών είναι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Tesla.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, μετά το κλείσιμο της Wall Street, την Τετάρτη, τα έσοδα ανήλθαν σε 13,76 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,86 δολάρια.

  Από την άλλη, οι ερωτηθέντες αναλυτές της Refinitiv είχαν προβλέψει έσοδα στα 13,63 δισεκατομμύρια δολάρια με κέρδη στα 1,59 δολάρια ανά μετοχή.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, πράγμα που αποτελεί τη δεύτερη φορά που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα καθαρά κέρδη ήταν 331 εκατομμύρια δολάρια.

  Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει παραδόσεις 241.300 ηλεκτρικών οχημάτων και παραγωγή 237.823 οχημάτων κατά την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

  Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για την εταιρεία, παρά τις ελλείψεις τσιπ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αλυσίδα εφοδιασμού, παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο.

  Το προηγούμενο τρίμηνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι δεν θα είναι αυτός που κατ' αποκλειστικότητα θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα και θα απευθύνεται στους μετόχους, κάτι που σίγουρα θα απογοητεύσει τους θαυμαστές του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ