Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 19:59

  Ρωσία: Στο 7,78% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός

  Ρωσία: Στο 7,78% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016 σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στη Ρωσία στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

  Ειδικότερα, μόλις μερικές ημέρες πριν την συνεδρίση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Ρωσίας, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις 18 Οκτωβρίου ανήλθε στο 7,78% από 7,63% που ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτη μια ακόμη αύξηση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα.

  Άλλωστε, ο πληθωρισμός αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Ρώσους, καθώς ψαλιδίζει το εισόδημά τους που έχει ήδη πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και το αδύναμο ρούβλι.

  Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένεται ευρέως ότι θα προχωρήσει στις 22 Οκτωβρίου στην έκτη κατά σειρά αύξηση του βασικού επιτοκίου της από την αρχή του έτους, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις πληθωριστικές πιέσεις ώστε να επιστρέψει προς τον στόχο του 4%. Επί του παρόντος το βασικό επιτόκιο της ρωσικής κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στο 6,75%.

  Η αγορά αναμένει ότι η Τράπεζα της Ρωσίας θα αυξήσει το επιτόκιό της κατά 50 μονάδες βάσης, στο 7,25%, αν και ορισμένοι αναλυτές "βλέπουν” μικρότερη αύξηση, κατά 0,25%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ