Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 11:37

  Elderson (ΕΚΤ): Οι τράπεζες να δεσμευτούν νομικά για την κλιματική αλλαγή

  Elderson (ΕΚΤ): Οι τράπεζες να δεσμευτούν νομικά για την κλιματική αλλαγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμευτούν νομικά ότι θα υιοθετήσουν σχέδια που θα περιγράφουν πώς θα περιορίσουν την έκθεση τους σε κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα, δήλωσε σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Frank Elderson.

  Ο Elderson, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ελεγκτικό βραχίονα της ΕΚΤ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες στις τράπεζες για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, αλλιώς ενδεχομένως να μην υλοποιήσουν ποτέ "τις ευγενείς προθέσεις τους".

  "Μόνο αν εισαχθούν υποχρεωτικά μεταβατικά σχέδια θα μπορούν οι ευγενείς προθέσεις των τραπεζών για τα επόμενα 30 χρόνια να μετατραπούν σε συγκεκριμένες δράσεις σήμερα" δήλωσε ο Elderson μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση.

  Η ΕΚΤ αυξάνει την πίεση στις 114 τράπεζες που εποπτεύει για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, όπως κινδύνους από τις καιρικές συνθήκες και τους νέους κανονισμούς για τον περιορισμό των εκπομπών, σημειώνει το Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ