Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 11:24

  Η Amazon προσφέρει μπόνους $4.000 για να δελεάσει τους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο

  Η Amazon σχεδιάζει την ανάπτυξη δικτύου πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η έλλειψη εργατικού δυναμικού αναγκάζει τις βρετανικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς για να κρατήσουν τους εργαζόμενους με την Amazon να προσφέρει μπόνους έως και 3.000 λίρες ($4.140) ενόψει της εορταστικής περιόδους. 

  Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου διαφημίζει μια σειρά από θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνοδεύονται από σημαντικά μπόνους. Για μια προσωρινή θέση εργάτη αποθήκης στην πόλη Έξετερ προσφέρεται μπόνους 3.000 λιρών ενώ για μια θέση με έδρα το Λονδίνο προσφέρεται μπόνους 2.000 λιρών. Για κάποιες άλλες θέσεις στις αποθήκες της Amazon στην Αγγλία προσφέρονται μπόνους 1.500 λιρών. 

  Σύμφωνα με το CNBC, ο βασικός μισθός ανά ώρα είναι 11,10 λίρες στο Λονδίνο, ενώ η αμοιβή υπερωριών μπορεί να φτάσει έως και τις 22,20 λίρες. Ο μέσος μισθός για θέση εργαζόμενου σε αποθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 10,16 λίρες ανά ώρα. 

  Η Βρετανία υπολογίζεται ότι έχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών, γεγονός που διέκοψε τις παραδόσεις και οδήγησε σε άδεια ράφια καταστημάτων, καθυστερήσεις σε λιμάνια και άδεια βενζινάδικα. Εν τω μεταξύ, βιομηχανίες όπως η γεωργία, η αποθήκη, η επεξεργασία τροφίμων και η φιλοξενία έχουν προειδοποιήσει για σοβάρες ελλείψεις εργαζομένων. 

  Πολλοί εργοδότες, όπως η Amazon, προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση εργαζομένων. Έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 400 διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύτηκε από την True Flex έδειξε ότι σχεδόν οι μισές εταιρείες αύξησαν τους μισθούς γρηγορότερα από το συνηθισμένο σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικού δυναμικού. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ