Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 23:00

  Waller (Fed): Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες στην αξιολόγηση που κάνουμε για τον πληθωρισμό

  Waller (Fed): Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες στην αξιολόγηση που κάνουμε για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Federal Reserve ενδεχομένως να χρειαστεί να υιοθετήσει "μία πιο επιθετική προσέγγιση στην πολιτική της" στην περίπτωση που ο υψηλός πληθωρισμός συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, προειδοποίησε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Christopher Waller, όπως μεταδίδει το Reuters.  

  Ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αμερικανική οικονομία γνώρισε το χειρότερο της κρίσης του κορονοϊού και οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και στις εφοδιαστικές αλλυσίδες θα αμβλυνθούν τους επόμενους μήνες. 

  Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι "η κλιμάκωση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή... συνεχίζω να βλέπω την προσφορά και τη ζήτηση να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο για να περιορίσουν τις αυξήσεις στις τιμές προκειμένου ο πληθωρισμός να κινηθεί και πάλι προς το επίπεδο του 2%", ανέφερε. 

  Αυτό σημαίνει ότι πιθανές αλλαγές στα επιτόκια της Fed είναι "ακόμα μακριά". 

  Σημείωσε πάντως ότι πλέον "ανησυχεί πολύ" ότι η μεγάλη αύξηση των τιμών των τελευταίων μηνών ενδεχομένως να συνεχιστεί. 

  "Οι επόμενοι αρκετοί μήνες είναι κρίσιμοι στην αξιολόγηση αν τα μεγέθη του υψηλού πληθωρισμού που είδαμε είναι παροδικά", ανέφερε ο Waller. "Εάν οι μηνιαίες αναφορές του πληθωρισμού συνεχίσουν να είναι υψηλές μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως να δικαιολογείται μια πιο επιθετική αντίδραση στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής από τον απλό περιορισμό των αγορών στα ομόλογα το 2022", ανέφερε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ