Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 20:44

  Pfizer/BioNTech: Κατά 93% αποτελεσματικό το εμβόλιo στις ηλικίες 12-18 ετών

  Pfizer-ΒioNTech: Υπέβαλαν στον FDA τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας στα άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών αποδεικνύεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ την Τρίτη.

  Η μελέτη διεξήχθη μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όταν κυριαρχούσε η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, η μελέτη αφορά 464 ασθενείς με κορονοϊό ηλικίας 12 έως 18 ετών σε 19 παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ. Παρότι περίπου το 72% από αυτούς είχαν τουλάχιστον μία υποκείμενη πάθηση που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 97% αυτών που κατέληξαν στο νοσοκομείο δεν ήταν εμβολιασμένοι.

  "Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η αύξηση της κάλυψης εμβολιασμού μεταξύ αυτής της ομάδας θα μπορούσε να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρής νόσου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες", έγραψαν οι ερευνητές του CDC στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

  Μεταξύ των ασθενών με Covid, 6 ήταν εμβολιασμένοι και 173 όχι. Περίπου το 43% χρειάστηκε νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το 16% των βαριά ασθενούντων παιδιών χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη ζωής, ενώ υπήρξαν δύο θάνατοι, σύμφωνα με τη μελέτη

  Τα ευρήματα του CDC είναι παρόμοια με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, η οποία διαπίστωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer ήταν σχεδόν 92% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας σε ασθενείς ηλικίας 12 έως 15 ετών. Αλλά η ισραηλινή μελέτη δεν περιείχε αρκετά περιστατικά για να μετρήσει σωστά την πλήρη αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των νοσηλειών Covid, αναφέρει το CDC.

  Σημειώνεται ότι η χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech επιτρέπεται σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω, ωστοσο οι δύο εταιρείες επιδιώκουν τη λήψη άδεια για χρήση του και σε μικρότερες ηλικίες, ήτοι σε παιδιά από πέντε ετών και άνω.

  Σημειωνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να αξιολογήσει τα δεδομένα για τα μικρά παιδιά, αργότερα αυτόν τον μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ