Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 15:27

  Ουγγαρία: Αύξησε το επιτόκιο στο 1,8% όπως αναμενόταν η κεντρική τράπεζα

  Ουγγαρία: Αύξησε το επιτόκιο στο 1,8% όπως αναμενόταν η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 15 μονάδες βάσης στο 1,8% όπως αναμενόταν, επιλέγοντας να διατηρήσει μια σταθερή πορεία σύσφιξης καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα ετών τον Σεπτέμβριο.

  Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας, η οποία τον Ιούνιο έγινε η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων κάθε μήνα έκτοτε.

  Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν μάλιστα έναν πιο επιθετικό τόνο. Η ουγγρική οικονομία -μαζί με άλλες στην Κεντρική Ευρώπη- δυσκολεύονται με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, τις σφιχτές αγορές εργασίας και την αύξηση των μισθών.

  Οι κεντρικές τράπεζες της περιφέρειας έχουν όλες σφίξει την πολιτική για να αμβλύνουν την αύξηση του πληθωρισμού, αλλά σε διαφορετικούς βαθμούς.

  Η τράπεζα της Τσεχίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον προηγούμενο μήνα ενώ αυτόν τον μήνα η Πολωνία προχώρησε σε 40 μονάδες βάσης αύξηση, την οποία οι αγορές δεν ανέμεναν.

  Η ουγγρική κεντρική τράπεζα επιβράδυνε τον ρυθμό της δικής της προοδευτικής σύσφιξης τον Σεπτέμβριο, στις 15 μονάδες βάσης, κάτι που έκτοτε έχει αποδυναμώσει το φιορίνι.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ