Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 14:42

  Ισραήλ: Άδεια παραμονής στη Δυτική Όχθη για 4.000 Παλαιστίνιους χωρίς χαρτιά

  Ισραήλ: Άδεια παραμονής στη Δυτική Όχθη για 4.000 Παλαιστίνιους χωρίς χαρτιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε την εγγραφή ως κατοίκων της Δυτικής Όχθης για περίπου 4.000 Παλαιστίνιους που ζουν εδώ και χρόνια στην κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή χωρίς επίσημο καθεστώς.

  Η απόφαση αφορά 2.800 πρώην κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι εγκατέλειψαν τον θύλακα μετά την κατάληψή του από μαχητές της Χαμάς σε εσωτερικές παλαιστινιακές συγκρούσεις το 2007, όπως ανακοίνωσε το γραφείο συνδέσμου του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους (COGAT).

  Άλλοι περίπου 1.200 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μη καταγεγραμμένες σύζυγοι και παιδιά κατοίκων της Δυτικής Όχθης, θα λάβουν επίσης επίσημο καθεστώς.

  Η συμπερίληψη στο Μητρώο Παλαιστινιακού Πληθυσμού, που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να λάβουν δελτία ταυτότητας. Η εγγραφή τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να διέρχονται από τα ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967.

  Στο Twitter, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς ανέφερε ότι ενέκρινε τις 4.000 καταχωρήσεις διαμονής ως ανθρωπιστικό μέτρο και "στο πλαίσιο της πολιτικής μου να ενισχύσω την οικονομία και να βελτιώσω τις ζωές των Παλαιστινίων", στη Δυτική Όχθη.

  Ο Χουσέιν Αλ Σέιχ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής που ασκεί περιορισμένη αυτοκυβέρνηση στη Δυτική Όχθη, ανέφερε στο Twitter πως οι 4.000 Παλαιστίνιοι "απέκτησαν το δικαίωμά τους στην ιθαγένεια", και ότι θα λάβουν δελτία ταυτότητας.

   

   

   

   


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ